Vrtáky s teflonovým (PTFE) povlakem

Vrtáky s teflonovým (PTFE) povlakem

Doba čtení: 2 min.

Vrtáky s povlakem z teflonové slitiny (PTFE) zaručují snížené zahřívání nástroje a přesné otvory ve dřevě a materiálech na bázi dřeva. Zjistěte, co o nich potřebujete vědět!

Velmi důležitým prvkem při vrtání do dřeva nebo desek na bázi dřeva je správný výběr nástroje pro obráběný materiál a pracovní parametry. Objevuje se stále více moderních vrtacích přístrojů, které dokáží vyvrtat stovky otvorů za minutu. To umožňuje zvýšit efektivitu výroby a vyrobit ještě více dílů. Obsluha kolíkovačky chce ze stroje vytěžit maximum, a proto se snaží používat kvalitní vrtáky. Firmy proto volí nástroje, které nejen dlouho vydrží, ale také vytvářejí přesné otvory.

Aby společnost ITA TOOLS splnila vysoká očekávání svých zákazníků, nabízí širokou škálu různých typů vrtáků a upínacích adaptérů.

Kolíkovací vrtáky s povlakem

Nabídka velikostí a typů vrtáků je široká a závisí na materiálu, který má být obráběn, a na parametrech obrábění.

Jaké jsou výhody povlaku PTFE?

Nástroje, které nabízíme, vyrábí společnost CMT, italská jednička v oblasti nástrojů pro obrábění dřeva. Vrtáky CMT mají třídu přesnosti G7, která zaručuje výrobu přesného, rozměrově přesného otvoru.

Na rozdíl od běžných vrtáků, které jsou potaženy běžným lakem, jsou vrtáky CMT potaženy speciálním povlakem PTFE. Ten snižuje ulpívání třísek a omezuje zahřívání nástroje. Výrobci špičkových vrtacích systémů rovněž doporučují, aby se na jejich strojích používaly nástroje vyrobené s přesností.

Vrtáky CMT - široký sortiment od společnosti ITA TOOLS

Mezi širokou nabídku patří univerzální vrtáky, které mají přesný závrtný břit. Lze je použít především do dřeva, ale dobře se osvědčují i v materiálech na bázi dřeva.

Další skupinou jsou vrtáky EXTREME, které mají speciální geometrii břitu určenou pro vrtání do dřevotřísky, laminovaných desek. Speciální uspořádání vodicího břitu a drážky uspořádané pod záporným úhlem zabraňují třískám laminátu při vstupu do materiálu.

Další skupinou jsou monolitní nástroje, které jsou celé vyrobeny z wolframu. To zaručuje vysokou tuhost nástroje a zvýšenou životnost, což umožňuje zvýšit efektivitu výroby.

Další významnou skupinou jsou diamantové vrtáky, které mají desetinásobně delší životnost než vrtáky z tvrdokovu. Nástroje s diamantovými břity se nejčastěji používají jako vrtáky do plechu. Novinkou v sortimentu jsou přímé vrtáky, které lze použít jako levotočivé i pravotočivé.

Důležitou součástí sortimentu jsou speciální nástroje, které CMT vyrábí podle individuálních požadavků zákazníků. Pokud hledáte nejlepší vrtáky pro svou firmu, kontaktujte našeho zástupce nebo si prohlédněte naši nabídku ještě dnes!